Domácí hovězí burger
Ingredience:
- 250g hovězího masa
- 2 žitné bulky
- 2 plátky light sýru
- 1/2 avokáda
- 1 zavařená okurka
- 1 rajče
- ghí (české přepuštěné máslo)
- ledový salát
- sůl a pepř
Omáčka:
- 70g rajčatového protlaku
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup:
1. Na omáčku spolu smícháme protlak, prolisovaný česnek, pepř, špetku soli a nadrobno nakrájenou červenou cibuli (jedno kolečko odložte stranou).
2. Maso pomeleme, osolíme a opepříme.
3. Z masa vytvarujeme dva burgery. Na rozehřáté pánvi rozpustíme ghí a burgery z obou stran osmažíme.
4. Až je maso hotové, položíme na něj plátek sýra a necháme lehce roztéct.
5.Bulky rozkrojíme, potřeme omáčkou, přidáme salát, maso, kolečka cibule, rajče, okurku a vidličkou rozmačkané avokádo.
6. Vrchní část bulky potřeme také omáčkou a přiložíme na hotový burger.
Dobrou chuť!