Tvarohové knedlíky s jahodami
Ingredience: (3 porce)
- 250 měkkého tvarohu
- 100 g špaldové mouky
- 2 vejce
- 40 g másla
- lžička citrónové kůry
- špetka soli
- (50 g třtinového cukru) - záleží na Vás, jak moc to chcete mít sladké
Jahodový přeliv:
- 500 g jahod
- lžíce medu
- citronová šťáva podle chuti
Postup:
1. Máslo utřeme se žloutky, přidáme mouku, sůl, cukr, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vyšleháme z bílků sníh a ten vmícháme do směsi
2. Těsto necháme deset minut odležet. Poté tvarujeme kuličky a házíme do horké vody. Pomůcka: těsto se lepí, takže můžete také pomocí dvou lžic vytvořit nočky.
3. Knedlíky (nebo noky) vaříme, dokud nám nevyplavou nahoru. Jahody pokrájíme na menší kousky, přidáme med (pokud máte dost uzrálé jahody, med přidávat nemusíte) a trochu citronové šťávy. Chvilku povaříme a můžeme servírovat
4. Na dozdobení můžeme použít ještě bílý jogurt nebo mandle.
Dobrou chuť!